İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Camide biber gazlı müdahale! Valilikten ve Furkan Vakfı’ndan karşılıklı açıklamalar

Gaziantep Valiliği Furkan Vakfı’nın itikaf ibadetine polis müdahalesiyle ilgili açıklama yaptı. Cami içerisine polisin ayakkabı ile girmediğini savunan Valilik, biber gazı kullanan polisin açığa alındığını duyurdu. Daha sonra açıklama yapan Kuytul “Hükümeti esir etmiş olan derin komite yaptığı zulümlerle cesaretimizi ve davamıza olan bağlılığımızı arttırmaktadır” dedi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “El insaf, burası işgal altındaki Kudüs mü” diyerek olaylara tepki gösterdi.

Gaziantep’de Furkan Vakfı’nın bir camide itikaf yaptığı sırada polislerin biber gazlı müdahalesi tepki çekti. Gaziantep Valiliği müdahaleye ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada “Kendilerini ‘Alparslan Kuytul Gönüllüleri’ olarak adlandıran kişiler, 2 Mayıs 2021 günü yatsı namazına müteakip 21.30 sularında üç tane camide 76 şahıs Ramazan ayı süresince itikafta bulunmak üzere toplanmış ve cami imamlarının tüm uyarılarına rağmen ısrarla camiyi terk etmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Bunun üzerine Cami görevlileri tarafından emniyet güçlerinden yardım istenmiştir” denildi.

Ayrıca “Bu şahısların camiden çıkmama konusunda direnmeleri, devlete karşı sivil itaatsizlik başlattıklarını söyleyerek devlete, diyanete ve benzeri kurumlara ağıza alınmayacak galiz küfürler etmeleri neticesinde, şahıslar kademeli güç kullanmak suretiyle gözaltına alınmış, olaya karışarak polise mukavemet gösteren kişiler hakkında tehdit, hakaret, sokağa çıkma yasağı ihlali ve sosyal mesafe kuralına riayet etmemekten adli ve idari işlem başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“CAMİYE AYAKKABIYLA GİRİLMEDİ, POLİS AÇIĞA ALINDI”

Cami içerisine emniyet personeli tarafından postal ile girildiği iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup müdahale cami girişinde yapılmıştır” diyen Gaziantep Valiliği, cami içinde biber gazıyla müdahalede bulunan emniyet personelinin açığa alındığını duyurdu.

Açıklamada 2021 yılında kaymakamlıklara, Müftülüğe ya da din görevlilerine itikafa girmek ile ilgili herhangi bir başvuru yapılmadığı belirtildi. İtikafa giren vatandaşlara ilişkin “Amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır” denildi.

ALPARSLAN KUYTUL NE DEDİ?

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul ise valilik açıklaması sonrasında, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. “Dün akşam Ramazan ayının son 10 gününe girilmesi hasebiyle Peygamberimizin en önemli sünnetlerinden olan itikaf ibadetini yapmak ve unutturulmuş olan itikaf sünnetini canlandırmak için yaklaşık 20 yıldır yaptığımız gibi birçok şehirde, onlarca camide, yüzlerce arkadaşımız itikafa girdi” diyen Kuytul, “Gaziantep’te itikafa girilen camilerin birinde itikafa giren kardeşlerimize Gaziantep Emniyeti tarafından müdahale edilmiş ve karakola götürülmüşlerdi” ifadelerini kullandı.

Bugün sabah namazından sonra da iki camide postallarıyla camiye giren Gaziantep Emniyeti’ne mensup polis ve bekçiler, maske ve mesafe kuralına uygun bir şekilde oturmuş olan arkadaşlarımıza Kur’an okudukları sırada biber gazlarıyla müdahale edip darp ettiler” diyen Kuytul 56 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Ayrıca Manisa’da da bir camide itikafa giren birkaç kardeşimiz camiden zorla çıkarılıp karakola götürüldüler” diyen Kuytul “Hükümeti esir etmiş olan derin komite yaptığı zulümlerle cesaretimizi ve davamıza olan bağlılığımızı arttırmaktadır. Daha önce de ifade etmiştim, bu engellemelerle Furkan Hareketine boyun eğdiremeyecekler ve susturamayacaklardır” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ÖZTRAK: EL İNSAF, BURASI İŞGAL ALTINDAKİ KUDÜS MÜ?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Gaziantep’de itikaf için camide kalan bir grup Furkan Vakfı mensubunun, salgın tedbirlerini ihmal ettikleri iddiasıyla gözaltına alınması ve polisin camide biber gazı kullanmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak şunları kaydetti:

“Bugün bir başka zulüm, Bir başka orantısız güç kullanımı görüntüsü, Gaziantep’ten geldi. Bekçiler, polisler Camiyi basmış. Cami cemaatine biber gazı sıkıyor. El insaf! Burası işgal altındaki Kudüs mü? Burası Türkiye.”

İlk yorum yapan siz olun

Yorum Yapın...